مدرسهای که به دانشآموزانش "بال پرواز" داد
به گزارش کوله بار،دبیرستان ماندگار ابن سینا با ۸۵ شهید دانشآموز در هشت سال دفاع مقدس در شهر همدان فراتر از یک مدرسه است، جایی است که به گفته همان محصلان دیروز در آن کسانی تحصیل می ...
به گزارش کوله بار،دبیرستان ماندگار ابن سینا با ۸۵ شهید دانشآموز در هشت سال دفاع مقدس در شهر همدان فراتر از یک مدرسه است، جایی است که به گفته همان محصلان دیروز در آن کسانی تحصیل میکردند که به اندازه عارفان هفتاد ساله به دنیا می نگریستند. پس از گذشت ۳۳ از جنگ تحمیلی با سه تن از دانشآموزان دیروز این مدرسه همراه شدیم تا یاد دوستان شهیدشان را گرامیبدارند.
حجت ایزدی از دانشآموزان قدیم دبیرستان ابنسینا همدان که در دوره دفاع مقدس نیز بهعنوان رزمنده حضور داشته و از جانبازان پرافتخار شهرمان است با گرامیداشت یادی از شهید تازه شناسایی شده، حسین شکرائیان که از دانشآموزان این مدرسه بوده چنین آغاز میکند: از سال ۱۳۶۰ در این دبیرستان بهعنوان دانشآموز حضور داشتم و این حضور مصادف شد با اعلام جنگ مسلحانه منافقین با جمهوری اسلامی و توفیق حضور در میدان جنگ را نیز در دفاع مقدس بهعنوان دانشآموز پیدا کردم.
وی ادامه داد: دانشآموزان زیادی از این دبیرستان بهعنوان ذخیره لشکر انصارالحسین(ع) به جبهه اعزام شدند که ۸۵ تن از آنان در راه دفاع از این آب و خاک شهید شدند که اگر امروز زنده بودند، حتماً مسئولیتهای بزرگی داشتند چراکه جزء نخبگان بودند، دانشآموزان مخلصی که حضورشان در جبهه لبیک به امام خود بود.
ایزدی بیان کرد: وصیتنامه این شهدا را اگر مرور کنیم پیروی از آرمانهای امام و شهدا توصیه اول آنهاست، دانشآموزانی که غیر از جبهه مدرسه را هم یک سنگر میدانستند، نوجوانانی که اکثراً جزء دانشآموزان ممتاز بودند.
این جانباز سرافراز میهن با مرور خاطرات بهمن ۱۳۶۰ در دبیرستان گفت: بهمنماه ۱۳۶۰ عدهای از منافقان به مدرسه هجوم آورده و تزئینات نصب شده به مناسبت دهه فجر در مدرسه را به هم زده و شعارهایی را روی دیوار نوشتند، فردای آن روز که به مدرسه آمدیم با درب بسته دبیرستان روبهرو شدیم، پس از ساعتی دانشآموزان وارد مدرسه شدند و با هماهنگی بچههای بسیج و در فاصله یک زنگ تفریح تا زنگ بعدی تمام شعارها را پاک کرده و تزئینات پاره شده را هم جمع کردیم، در آن زمان کلاسهای مدارس به صورت دو شیفتی یک نوبت از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر و نوبت بعدی از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار میشد، پس از ماجرا تصمیم گرفتیم شبها هم در دبیرستان بمانیم.
وی اضافه کرد: شبهایی که در دبیرستان میماندیم برای ما بسیار پرخاطره بود، دوستانی که برای نگهبانی و حراست از مدرسه میماندند، شبها را به عبادت و نماز شب میگذراندند، با اطمینان میگویم بهترین شبهای عمر ما در آن سالها سپری شد.
ایزدی گفت: کتاب و دروس مربوط به فردا را قبل از شیفت بعدازظهر با خود به مدرسه میآوردیم و صبح یک ربع قبل از حضور سایر دانشآموزان از مدرسه خارج میشدیم و دوباره برمیگشتیم، فضای بین دوستان آنقدر معنوی و صمیمی بود که حتی تابستان هم در دبیرستان میماندیم، در کنار آموزشهای نظامی، سیاسی و عقیدتی و علمی که برگزار میکردیم، استخری در محوطه دبیرستان وجود داشت که هر روز در آن آبتنی میکردیم.
این رزمنده با بیان اینکه دوستان شهید این دبیرستان هر کدام بهتنهایی سمبل ایثار و شهادت در زمان حیات خود بودند، اظهار کرد: این دبیرستان شهدایی دارد که حتی عضو انجمن اسلامی یا بسیج مدرسه نبودند اما در خط شهادت بودند، که جا دارد در این زمینه از شهید قاسم صباغپور یادی کنم.
مدرسهای که به دانشآموزانش "بال پرواز" داد
ایزدی یادی از مدیر آن سالهای مدرسه کرد و گفت: مدیر مدرسه در آن سالها محمدعلی کریمی بسیار با دانش آموران همراه بود و دفتر دبیرستان را در اختیار بسیج مدرسه گذاشته بود، یک شب قرار بود غذای بچههایی که در دبیرستان حضور داشتند را من برایشان ببرم، زمین پر از برف بود و زمین لیز، پایم سر خورد و قابلمه برنج روی برفها برگشت و ریخت، حدود ۱۰ یا ۱۵ نفر از بچهها منتظر شام بودند، حیران ماندم که چه کنم و در نهایت برنجها را با همان برف داخل قابلمه ریختم و با خورشت قیمه مخلوط کردم، غذا را به مدرسه رساندم و تا وقتی شام را نخوردیم نگفتم که چه اتفاقی برای غذای امشب افتاده است.
عباس ملونی از دیگر دانشآموزان همدانی که در دهه ۶۰ بهعنوان رزمنده در جبهه حضور داشته و از مسئولان بسیج دبیرستان نیز بوده بیان میکند: سال ۶۴ وارد این دبیرستان شدم و سال ۶۹ دیپلم خود را گرفتم، آن روزها تمام وقت ما در دبیرستان و با دوستان سپری میشد، در دوران دانشآموزی ما شبها را در دبیرستان میماندیم و حتی گاهی به والدین اطلاع هم نمیدادیم و متأسفانه درکی از نگرانیهای آنها نداشتیم.
وی افزود: دبیرستان ابنسینا مدرسهای فعال بود، برنامههای منظمی در بعد اعتقادی هستههای مطالعاتی در روزهای پنج شنبه توسط شهید سید جعفر حجازی و شهید برقعی برگزار میشد، برنامه هفتگی انس با شهدا و شبهای جمعه نیز همیشه برقرار بود.
ملونی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس عده بسیار محدودی از دانش آموزان برای فرار از درس به جبهه میرفتند که در عملیاتها جرأت و یا توانایی حضور پیدا نمیکردند و در پشت جبهه باقی میماندند البته نیمی از آنها در جبههها متحول میشدند و برخی به شهادت رسیدند اما بیشتر دانشآموزان رزمنده افراد مخلصی بودند که با وجود حضور در جبههها درسهای خود را به نحو احسن میخواندند.
وی ادامه داد: شهید غلامعلی سعیدیفر از اعضای بسیج مدرسه برای مصاحبه با افراد تازه وارد به بسیج تأکید داشت که مصاحبه برای مچگیری از بچهها نیست بلکه میخواهیم ضعفهای آموزشی و عقیدتی آنها را در بسیج و انجمن رفع کنیم.